CAD/CAM

3D-Print materialer

Vi tilbyr en rekke materialer fra Asiga, Dentona, Formlabs og Dreve.


Asiga printmaterialer

DentaMODEL

Et svært nøyaktig materiale for tilvirkning av dentale modeller.


DentaFORM

Materiale med anti-stick egenskaper, brukes til vacuumpressede skinner og alignere.

DentaCAST

Materiale for direkte investering og utbrenning, brenner ut rent. Til pressing av litiumdisilikat og støping av krone/bro/partiell.


DentaGUM

Fleksibelt materiale til produksjon av gingivamaske.


Dentona printmaterialer

Klasse IIa biokompatibelt materiale for printing av fleksible bittskinner, tannbeskytter og partielle/spoon-denture.

Bittskinner produsert i Optipint Clara kan legges i lunkent vann (40C) i 2 minutter før det skal brukes. Materialet vil da tilpasse seg tenne på en optimal måte og være mer komfortabelt å bruke for pasienten.

For hurtig printing av individuelle avtrykksskjeer.


Formlabs printmaterialer

Model Resin 

Et svært nøyaktig materiale for tilvirkning av dentale modeller og reguleringsskinner. 

Model Resin ble spesielt utviklet for å innfri de høye kravene dentale modeller har til presisjon, nøyaktighet og produksjonshastighet. Print modeller med nøyaktighet på +-35 my med svært god overflatekvalitet og gjengivelse av detaljer. 


Castable Wax 

Utbrennbar resing for produksjon av støpte kroner/kapper, partielle skjeletter og  presskeramer 

Castable Wax sikrer nøyaktighet, tette kanter og en korrekt utbrenningsprosess (består av 20% voks). Ved printing med Castable Wax skal printen ikke lysherdes før investering og utbrenning, noe som gir en effektiv og enkel arbeidsflyt. 


Draft Resin 

Et banebrytende materialet spesielt utviklet for svært rask produksjon  av ortodontiske modeller. 

Draft Resin er det materialet fra Formlabs som printes raskest - En dental modell kan printes på under 20 minutter! Med en jevn og glatt overflatekvalitet er Draft Resin ideell til printing av modeller for produksjon av reguleringsskinner/clear aligner. 


Dental LT Clear (V1) 

Bittskinne-materiale for langtidsbruk. 

Dental LT Clear (V1) er et biokompatibelt materiale for printing av harde bittskinner og andre ortodontiske apparaturer for langtidsbruk. Dette materiale er lett å polere opp til høyglans for en flott finish. 


Custom Tray Resin 

Et biokompatibelt materiale for effektiv produksjon av individuelle avtrykksskjeer. 

Custom Tray Resin brukes til å printe individuelle avtrykksskjeer for alle typer kasus og indikasjoner: implantat, avtagbar, ortodontisk, krone/bro med mer. Materialet printes svært raskt med 200 my lagtykkelse. 


Temporary CB Resin 

Tannfarget resin for printing av temporære krone- og brorestaureringer, inlay/onlay og fasetter. 

Godkjent for opptil 7-ledds broer og kommer i fire VITA-farger (A2, A3, B1, C2).  Dette materialet har en svært god passfor og estetikk, samtidig som det er enkelt å bearbeide/etterbehandle. Arbeider produsert med Temporary CB Resin er godkjent for intraoralt bruk i opptil 12 måneder, sementeres med konvensjonell sementer. 


Surgical Guide Resin 

Nestegenerasjons 3d-print materiale for kirurgi-guider av høyeste kvalitet. 

Surgical Guide Resin er en biokopmpatibel resin for printing av kirurgiske implantatguider, dette materiale er det også mulig å autoklavere. Surgical Guide Resin ble utviklet spesifikt for Formlabs sine printere og er grundig testet for sterilisering i autoklav og motstand mot løsemidlerFormlabs har lagt ned mye arbeid i å sikre at dette materiale fungere med en rekke implantatsystemer og at den overgår alle krav til kvalitet, nøyaktighet og produksjonsegenskaper. Tannfarget resin for printing av temporære kroner, inlay/onlay og fasetter. 

Med Permanent Crown Resin kan du produsere permanente kroner, inlay/onlay og fasetter med nøyaktig passform og gode materialegenskaper. Lav vannabsorbsjon og svært god overflatefinish gjør at restaureringer laget med Permanent Crown Resin opplever mindre aldring, mindre misfarging og mindre plakkdannelse. 

Print gingiva til implantatmodeller! 

Soft Tissue Starter Pack gir deg muligheten til å printe gingivamaske til implantat-modeller. I tillegg til å være et godt hjelpemiddel i arbeidet med implantatkasus, kan fargen på Formlabs Soft Tissue tilpasses ethvert behov for å gi modellene det utrykket som passer dine produkter. 

Digital Denture 


Formlabs gir alle digitale laboratorier muligheten til å produsere kosteffektive avtagbare proteser på en nøyaktig og sikker måte. Materialene er biokompatible og enkle og etterbehandle. 


Digital Denture består av to typer resin:  

  • Denture Base Resin – for protesebase og protese til innprøving 
  • Denture Teeth Resin – for protesetenne


Dreve printmaterialer

For printing av nøyaktige og høyestetiske protesebaser.